Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Α' Βοήθειες

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Α' Βοήθειες

Σε ποιους απευθύνεται
 • Σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξάρτητα από την ιδιότητα ή το γνωστικό υπόβαθρο, με σκοπό να τον καταστήσει ικανό να αναγνωρίζει και να αντιμετωπίζει απειλητικά και μη απειλητικά για τη ζωή περιστατικά

Πληροφορίες

Η αντιμετώπιση αναπάντεχων ασθενειών, κοινών τραυματισμών και δυσλειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής.

Ενώ ένας άνθρωπος επεμβαίνει σε ένα περιστατικό με καλή πρόθεση και με σκοπό να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, η έλλειψη γνώσης οδηγεί με βεβαιότητα σε μη αναμενόμενα αποτελέσματα, όπως την παράταση του χρόνου ανάρρωσης ενός τραυματία ή την αδυναμία διατήρησης ενός θύματος δυνητικά θανατηφόρου περιστατικού στη ζωή.

Διάρκεια Προγράμματος: 1 ημέρα

Καθώς τα ατυχήματα ποικίλουν από τη ρινορραγία μέχρι και την καρδιακή ανακοπή, θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να είναι έγκυρα καταρτισμένοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έγκαιρα ένα επείγον περιστατικό.

Σκοπός του να δοθούν οι πρώτες βοήθειες είναι η σταθεροποίηση του θύματος και η πρώτη εκτίμηση της κατάστασής του, με στόχο την έγκαιρη και οργανωμένη μετάδοση πληροφοριών στους επαγγελματίες διασώστες.

Για να ενημερωθείτε για το κόστος των προγραμμάτων επικοινωνήστε μαζί μας. Η BQC προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική για ανέργους και φοιτητές. Κάθε 2η συμμετοχή από την ίδια εταιρεία θα έχει έκπτωση 10%.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της BQC μπορούν να επιδοτηθούν μέσω του ΟΑΕΔ (ΛΑΕΚ 0,24%). Ο ΟΑΕΔ παρέχει στις εταιρείες τη δυνατότητα εκπαίδευσης του προσωπικού τους, εκμεταλλευόμενες το 0,24% από τις εργοδοτικές εισφορές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του ΟΑΕΔ.

Η υποβολή αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% μπορεί να γίνει το αργότερο 10 εργάσιμες πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 • Αρχική εκτίμηση – τεχνικές διάνοιξης του αεραγωγού, πλάγια θέση ασφαλείας
 • Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση
 • Καρδιακή ανακοπή - χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή
 • Εκτίμηση και αντιμετώπιση του σοκ/εξωτερική αιμορραγία
 • Κατάγματα/συνδεσμικές κακώσεις
 • Θλαστικά τραύματα/εγκαύματα. Κρανιοεγκεφαλική κάκωση
 • Ασφυξία/πνιγμονή
 • Στηθάγχη/έμφραγμα. Δύσπνοια
 • Αλλεργικές αντιδράσεις. Υπογλυκαιμία
 • Δηλητηριάσεις. Εισπνοή αερίων. Ηλεκτροπληξία. Σπασμοί

Οι μέθοδοι διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτική εξάσκηση και ομαδική συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες καλούνται να διεκπεραιώσουν ομαδικές και ατομικές ασκήσεις και εργασίες, καθώς και Role playing exercises, που στόχο έχουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους (διαχείριση χρόνου, ομαδικό πνεύμα, συνεργασία).

Στο τέλος, ένα τεστ αξιολόγησης και ένα ερωτηματολόγιο ικανοποίησης διανέμονται στους συμμετέχοντες με σκοπό την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσής τους και της επίτευξης των σκοπών της.

Τίτλος Εκπαιδευτικού Προγράμματος Τρόπος Διεξαγωγής Κόστος Ημερομηνία Γλώσσα
Α' Βοήθειες Webinar On-Line - Κατόπιν αιτήματος Ελληνικά
Γιατί να επιλέξετε την BQC

Για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιλέγονται εισηγητές καταξιωμένοι, με μεγάλη γνώση και εμπειρία στο χώρο των Συστημάτων Διαχείρισης και, κατ’ επέκταση, των προτύπων.

Η BQC, αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Κατάρτισης, έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών σε όλον τον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιεί για να προσφέρει γνώσεις και εμπειρία υψηλού επιπέδου στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει η BQC είναι πιστοποιημένα από το Διαπιστευμένο φορέα Πιστοποίησης Προσωπικού STAREGISTER, μέλος του IPC, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα έκδοσης διαπιστευμένων πιστοποιητικών σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 σε όσους συμμετέχουν με επιτυχία στα προγράμματα και παράλληλα, διεθνή πιστοποίηση και αναγνωρισιμότητα.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Πληκτρολογήστε το όνομα σας:!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Πληκτρολογήστε το θέμα!
Πληκτρολογήστε το μήνυμα σας!