Πιστοποίηση EN 15224 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας στην Υγεία

EN 15224 – Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας στην Υγεία

Σε ποιους απευθύνεται

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις Μονάδες Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (Μ.Ι.Υ.Α.) (ΦΕΚ τεύχος Α/20/18-2-2016), οι Μ.Ι.Υ.Α. είναι υποχρεωμένες εντός ενός έτους μετά την έκδοση του να πιστοποιηθούν με βάση το πρότυπο ISO 9001 για τον τομέα υγείας (ΕΑ 38) ή κάποιο αντίστοιχο πρότυπο. Στα επόμενα έτη η πιστοποίηση θα πραγματοποιείται με βάση το πρότυπο EN 15224.

Τι είναι το EN 15224

Η συμμόρφωση με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας EN 15224 επιτρέπει σε μία επιχείρηση να δεσμευτεί με μακροπρόθεσμο στόχο της την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας.

Με την τήρηση των απαιτήσεων για την πιστοποίηση, η επιχείρηση θα αυξήσει την οργανωτική αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών της, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα απόβλητα και τα λάθη που γίνονται, αυξάνοντας έτσι τη συνολική παραγωγικότητά της.

Το EN 15224 είναι βασισμένο στο πρότυπο ISO 9001 και περιλαμβάνει επτά απαιτήσεις για την ασφάλεια και τη διαχείριση των κλινικών κινδύνων στις διαδικασίες σχεδιασμού, υλοποίησης και διαχείρισης του ασθενούς.

Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να πιστοποιήθεί με βάση το Πρότυπο EN 15224, έρχεται σε επαφή με την BQC, και αφού ενημερωθεί από κάποιον υπεύθυνο, συμπληρώνει και αποστέλλει την αίτηση πιστοποίησης με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 2112213726.

Το πιστοποιητικό έχει τριετή διάρκεια που υποστηρίζεται με δύο ετήσιες επιθεωρήσεις επιτήρησης.

Μετά το πέρας των τριών ετών, το Πιστοποιητικό επανεκδίδεται κατόπιν νέας αξιολόγησης.

Η BQC είναι Διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και τα Πιστοποιητικά που εκδίδει είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Η BQC συνεργάζεται με πιστοποιημένους επιθεωρητές και εμπειρογνώμονες διασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη γνώση και εμπειρία σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Οι επιθεωρητές της BQC αντιμετωπίζουν κάθε πελάτη σαν επιχειρηματικό συνεργάτη ώστε να επιτυγχάνονται επιθεωρήσεις με μεγάλη εξειδίκευση, αναλυτικά αποτελέσματα και Υψηλή προστιθέμενη Αξία για κάθε επιχείρηση.

 

Τα οφέλη που προσφέρει

Το πρότυπο EN 15224 συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του προτύπου ISO 9001 με τις απαιτήσεις ποιότητας στην υγειονομική περίθαλψη.

Καθορίζει τα θέματα που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα και την καταλληλότητα της φροντίδας, την ασφάλεια και την αξιοπιστία των διαδικασιών φροντίδας.

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί ISO
ISO 9001 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Πιστοποίηση

ISO 9001:2015

Σύστημα

Διαχείρισης Ποιότητας

Το ISO 9001 είναι από τα πλέον διαδεδομένα Διεθνή πρότυπα ποιότητας.

Περισσότερα για τo ISO 14001

Πιστοποίηση

ISO 14001:2015

Σύστημα

Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Το ISO 14001 είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Περισσότερα για το ISO 45001

Πιστοποίηση

ISO 45001:18

Σύστημα Διαχείρισης

της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

Το ISO 45001:2018 είναι το νέο διεθνές πρότυπο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Πληκτρολογήστε το όνομα σας:!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Πληκτρολογήστε το θέμα!
Πληκτρολογήστε το μήνυμα σας!