Πιστοποίηση ISO 21001

ISO 21001 - Σύστημα Διαχείρισης Εκπαιδευτικών Οργανισμών

Σε ποιους απευθύνεται
  • Δημόσια και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια
  • Ιδιωτικά Κολλέγια
  • Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία
  • Φροντιστήρια κατώτερης, μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης
  • Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών
  • Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης
  • Οργανισμοί παροχής υπηρεσιών e-learning

Τι είναι το ISO 21001

Το ISO 21001 δίνει στους οργανισμούς που παρέχουν εκπαιδευτικά «προϊόντα» και υπηρεσίες ένα εργαλείο διαχείρισης που είναι ικανό να ικανοποιήσει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εκπαιδευομένων και άλλων πελατών.

Είναι ένα πρότυπο που μπορεί να εφαρμοστεί μόνο του αλλά και παράλληλα με άλλα, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τα άλλα πρότυπα συστημάτων διαχείρισης ISO (π.χ. ISO 9001, ISO 14001) έχοντας υιοθετήσει την Δομή Υψηλού Επιπέδου (High Level Structure-HLS).

Όλες οι απαιτήσεις του ISO 21001 είναι γενικές και στοχεύουν στην εφαρμογή τους από εκπαιδευτικούς οργανισμούς που παρέχουν, διαμοιράζονται και παράγουν γνώση μέσω της διδασκαλίας, της εκπαίδευσης ή της έρευνας, ανεξάρτητα από τον τύπο, το μέγεθος και τα προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχουν.

To ISO 21001 επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις μεταξύ του εκπαιδευτικού οργανισμού, του εκπαιδευόμενου, των πελατών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών. Προδιαγράφει απαιτήσεις για ένα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Οργανισμού (ΣΔΕΟ), όπου αυτός ο οργανισμός:

  • Θέλει να αποδείξει τη δυνατότητα του να παρέχει, διαμοιράζεται και παράγει γνώση, παράλληλα με την συμμόρφωσή του με εφαρμόσιμες κανονιστικές και νομοθετικές απαιτήσεις.
  • Στοχεύει να αυξήσει την ικανοποίηση των εκπαιδευομένων, άλλων πελατών και του προσωπικού μέσω της αποτελεσματικής εφαρμογής του ΣΔΕΟ, περιλαμβάνοντας διεργασίες για τη συνεχή βελτίωση του συστήματος.

Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να πιστοποιηθεί με βάση το Πρότυπο ISO 21001 έρχεται σε επαφή με την BQC, και αφού ενημερωθεί από κάποιον υπεύθυνο, συμπληρώνει και αποστέλλει την αίτηση πιστοποίησηςμε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 2112213726

Η BQC είναι Διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και τα Πιστοποιητικά που εκδίδει είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Η BQC συνεργάζεται με πιστοποιημένους επιθεωρητές και εμπειρογνώμονες διασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη γνώση και εμπειρία σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Οι επιθεωρητές της BQC αντιμετωπίζουν κάθε πελάτη σαν επιχειρηματικό συνεργάτη ώστε να επιτυγχάνονται επιθεωρήσεις με μεγάλη εξειδίκευση, αναλυτικά αποτελέσματα και Υψηλή προστιθέμενη Αξία για κάθε επιχείρηση.

 

Τα οφέλη που προσφέρει

Βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών.
Αυξημένη κοινωνική υπευθυνότητα με την παροχή ισάξιας ποιότητας εκπαίδευσης για όλους.
Καλλιέργεια των αρχών της αριστείας και της καινοτομίας.

Πιο εξατομικευμένη προσέγγιση σε όλους τους εκπαιδευομένους, ειδικά για αυτούς που έχουν μαθησιακές δυσκολίες και στους συμμετέχοντες σε εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συνεπείς διεργασίες και εργαλεία αξιολόγησης για την επίδειξη αλλά και την συνεχή αύξηση της αποτελεσματικότητας και απόδοσης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και του οργανισμού.

Καλύτερη εναρμόνιση των στόχων και δραστηριοτήτων με την πολιτική του οργανισμού.
Αυξημένη αναγνώριση για τον εκπαιδευτικό οργανισμό.
Ικανότητα να επιδεικνύει δέσμευση για αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης ποιότητας.

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί ISO
ISO 9001 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Πιστοποίηση

ISO 9001:2015

Σύστημα

Διαχείρισης Ποιότητας

Το ISO 9001 είναι από τα πλέον διαδεδομένα Διεθνή πρότυπα ποιότητας.

Περισσότερα για τo ISO 14001

Πιστοποίηση

ISO 14001:2015

Σύστημα

Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Το ISO 14001 είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Περισσότερα για το ISO 45001

Πιστοποίηση

ISO 45001:18

Σύστημα Διαχείρισης

της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

Το ISO 45001:2018 είναι το νέο διεθνές πρότυπο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Πληκτρολογήστε το όνομα σας:!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Πληκτρολογήστε το θέμα!
Πληκτρολογήστε το μήνυμα σας!