Πιστοποίηση ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Σήμα Ποιότητας «ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ»

Σε ποιους απευθύνεται

Το Σήμα «Κρητική Κουζίνα» απευθύνεται σε οργανισμούς ανεξαρτήτως μεγέθους που ασχολούνται με τη μαζική εστίαση και διαθέτουν Κρητικό Εδεσματολόγιο.

Τι είναι το Σήμα «Κρητική Κουζίνα»

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ενεργειών της Περιφέρειας Κρήτης για την Προστασία, Διάσωση και Διάδοση της Κρητικής Διατροφής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εντάσσεται η δημιουργία του ενιαίου σήματος Ποιότητας για την Κρητική Κουζίνα.

Σκοπός είναι το Σήμα Κρητικής Κουζίνας να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των παραγωγικών τομέων της οικονομίας της Περιφέρειας και το όχημα ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού στο νησί.

Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να πιστοποιηθεί με βάση το Σήμα «Κρητική Κουζίνα» έρχεται σε επαφή με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη,συμπληρώνει και αποστέλλει την αίτηση πιστοποίησης με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 2112213726.

Η BQC αποτελεί Διαπιστευμένο Φορέα εγγεγραμμένο στο μητρώο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης και ως εκ τούτου, η επιχείρηση μπορεί να επιλέξει την BQC και να ορίσουν από κοινού την ημερομηνία ελέγχου.

Μετά το πέρας του ελέγχου από την BQC, η ορισμένη επιτροπή αξιολόγησης της Αγροδιατροφικης Σύμπραξης εγκρίνει τα ευρήματα και δίνει την εισήγηση, η οποία, εάν είναι θετική, οδηγεί και στην απονομή του σήματος.

Η BQC είναι Διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και τα Πιστοποιητικά που εκδίδει είναι διεθνώς αναγνωρισμένα.

H BQC έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη και την Περιφέρεια Κρήτης ώστε να προσφέρει υπηρεσίες επιθεώρησης για το Σήμα Ποιότητας Κρητική Κoυζίνα.

Στην BQC αναγνωρίζουμε ότι η Ποιότητα και ο Πολιτισμός είναι συναφείς έννοιες και γι’ αυτό τις ιεραρχούμε ως πρώτη μας προτεραιότητα. Η BQC συνεργάζεται με πιστοποιημένους επιθεωρητές και εμπειρογνώμονες διασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη γνώση και εμπειρία σε οποιοδήποτε αντικείμενο.

Οι επιθεωρητές της BQC αντιμετωπίζουν κάθε πελάτη σαν επιχειρηματικό συνεργάτη ώστε να επιτυγχάνονται επιθεωρήσεις με μεγάλη εξειδίκευση, αναλυτικά αποτελέσματα και Υψηλή προστιθέμενη Αξία για κάθε επιχείρηση.

 

Τα οφέλη που προσφέρει

Το Σήμα Ποιότητας Κρητική Κoυζίνα πιστοποιεί ότι η επιχείρηση έχει ελεγχθεί από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης τόσο για τη διατήρηση του Κρητικού Γαστρονομικού Πολιτισμού, όσο και για την οργάνωσή της, την επάρκεια του προσωπικού της, τη λειτουργία της και την νομιμότητά της.

Το Σήμα Κρητική Κουζίνα αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την επιχείρηση που το αποκτά.

Ιδιαίτερα για τις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις , το Σήμα Ποιότητας "Κρητική Κουζίνα" αποτελεί μοριοδοτούμενο προαιρετικό κριτήριο δίνοντας 200 μόρια (κριτήριο 10.6) για την Κατάταξη του Ξενοδοχείου σε Κατηγορίες Αστέρων.

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί ISO
ISO 9001 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Πιστοποίηση

ISO 9001:2015

Σύστημα

Διαχείρισης Ποιότητας

Το ISO 9001 είναι από τα πλέον διαδεδομένα Διεθνή πρότυπα ποιότητας.

Περισσότερα για τo ISO 14001

Πιστοποίηση

ISO 14001:2015

Σύστημα

Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Το ISO 14001 είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Περισσότερα για το ISO 45001

Πιστοποίηση

ISO 45001:18

Σύστημα Διαχείρισης

της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

Το ISO 45001:2018 είναι το νέο διεθνές πρότυπο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Πληκτρολογήστε το όνομα σας:!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Πληκτρολογήστε το θέμα!
Πληκτρολογήστε το μήνυμα σας!