Η BQC στην καλοκαιρινή γιορτή του Σικιαριδείου Ιδρύματος

Η BQC στην καλοκαιρινή γιορτή του Σικιαριδείου Ιδρύματος

H BQC, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να στηρίζει Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς και Ιδρύματα με σημαντική κοινωνική συνεισφορά. 

Για το λόγο αυτό, εργαζόμενοί της παρευρέθηκαν στην καλοκαιρινή γιορτή που διοργάνωσε το  Σικιαρίδειο Ίδρυμα την Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στις προσπάθειες που καταβάλλει το Ίδρυμα για την κοινωνική φροντίδα νέων με νοητική υστέρηση. Επίσης, για τους ίδιους λόγους η BQC έχει αναλάβει τη δωρεάν πιστοποίηση του Ιδρύματος σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ISO 9001:2015. 

Στην εκδήλωση αυτή λειτούργησε έκθεση, όπου διατέθηκαν τα έργα των καταρτιζόμενων του Ιδρύματος, παρουσιάστηκαν ποιήματα και τραγούδια από τα παιδιά, ενώ επίσημοι προσκεκλημένοι, καθώς και μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να στηρίζουν τη λειτουργία του Ιδρύματος με κάθε δυνατό μέσο.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Πατούλης Γιώργος, η κ. Καφαντάρη Χαρά, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πανοσιολογιότατος Πάτερ Τιμόθεος, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς – Αμαρουσίου – Ωρωπού και η κ. Μπέκου Έφη, Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, ενώ από την πλευρά του Ιδρύματος ευχαριστίες εξέφρασαν η κ. Σουγιουλτζόγλου Μαριλένα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σικιαριδείου, ο κ. Κοκκόρας Θεόδωρος, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών Σικιαριδείου Ιδρύματος και ο κ. Αθανάσιος Σπύρου, Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων.

Το Ίδρυμα Ειδικής Αγωγής & Επαγγελματικής Κατάρτισης "Σικιαρίδειο" ιδρύθηκε το 1939 με δωρεά της οικογένειας του Βασιλείου Σικιαρίδη. Αρχικά, λειτούργησε ως ορφανοτροφείο και πρεβεντόριο. Από το 1971 λειτουργεί ως Kέντρο ανοικτής φροντίδας που προσφέρει κατάρτιση σε παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση. Είναι ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, επιδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, και διαθέτει έναν ιδιόκτητο χώρο (κληροδότημα) έκτασης 18 στρεμμάτων. Αποτελεί Κέντρο Πρακτικής Άσκησης για φοιτητές Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠ), του Παντείου, φοιτητές Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας των Τ.Ε.Ι. και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, αλλά και σπουδαστές από Δημόσια και Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ.

Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Ιδρύματος