Νομοθετικό/Κανονιστικό πλαίσιο FSMA
Συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του FSMA

To Νομοθετικό/Κανονιστικό πλαίσιο (FSMA - Food Safety Modernization Act) του FDA (Food and Drug Authority) των Η.Π.Α. αποτελεί το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζει ο FDA για να εξασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία ισχυροποιώντας το σύστημα ασφάλειας τροφίμων της χώρας. O FSMA επηρεάζει σχεδόν όλες τις επιχειρήσεις που εμπλέκονται στην παραγωγή, μεταποίηση, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, εισαγωγή και εξαγωγή τροφίμων και ζωοτροφών στις Η.Π.Α. Πρόκειται για μία ριζική κυβερνητική μεταρρύθμιση που βασίζεται στην ανάγκη της μείωσης του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων  τροφικών δηλητηριάσεων στη χώρα που επιβαρύνει τη δημόσια υγεία. 

Έτσι, η νομοθεσία, που εφαρμόζεται από τον FDA των Η.Π.Α., αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσω της πρόληψης αυτών των κρουσμάτων και εστιάζει στην καλύτερη κατοχύρωση της ασφάλειας των τροφίμων σε όλους τους κλάδους που σχετίζονται με τη βιομηχανία των τροφίμων για ανθρώπους και ζώα.

Σημασία των κανονισμών FSMA

Η εφαρμογή των κανονισμών του FSMA εισάγει μία νέα φιλοσοφία ελέγχων στον κλάδο των τροφίμων στις Η.Π.Α. καθώς και την ανάγκη ειδικά καταρτισμένων επαγγελματιών στην εν λόγω βιομηχανία. Η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του FSMA θα αποτελέσει βασική προϋπόθεση για τη δυνατότητα δραστηριοποίησης μιας εταιρείας σε κάθε κλάδο σχετικό με τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές στην χώρα. H BQC είναι ο πρώτος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα που μπορεί να σας καθοδηγήσει στις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας FSMA, να πιστοποιήσει την εταιρεία/βιομηχανία τροφίμων σας για τη συμμόρφωσή της με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας FSMA αλλά και να εκπαιδεύσει κατάλληλα το προσωπικό της εταιρείας σας με βάση τις νέες αυτές απαιτήσεις.

Ποιους αφορά

Η νέα νομοθεσία αφορά

 • Βιομηχανίες παραγωγής, μεταποίησης, συσκευασίας τροφίμων/ζωοτροφών στις Η.Π.Α.
 • Βιομηχανίες παραγωγής, μεταποίησης, συσκευασίας τροφίμων/ζωοτροφών που εξάγουν στις Η.Π.Α.
 • Εισαγωγείς τροφίμων στις Η.Π.Α.
 • Παραγωγούς στις Η.Π.Α.
 • Παραγωγούς που εξάγουν στις Η.Π.Α.
 • Εταιρείες μεταφορών και αποθήκευσης τροφίμων/ζωοτροφών στις Η.Π.Α.

Ο FSMA εξαιρεί κάποια προϊόντα.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Είστε έτοιμοι για τον FSMA;

Στην BQC μπορούμε να σας καλύψουμε σε όλα τα στάδια της νέας νομοθεσίας.Επικοινωνήστε μαζί μας για

 • να σας προσφέρουμε καθοδήγηση στις απαιτήσεις του FSMA
 • να πιστοποιήσουμε την εταιρεία σας για τη συμμόρφωση με τον FSMA
 • να επιθεωρήσουμε/πιστοποιήσουμε τους προμηθευτές σας (πιστοποιήσεις-επιθεωρήσεις β’ μέρους)
 • να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό της εταιρείας σας για τις απαιτήσεις της νομοθεσίας FSMA
 • να εκπαιδευτείτε ως Preventive Controls Qualified Individual (PCQI) για τρόφιμα, με αναγνώριση από τις αρμόδιες Αμερικανικές αρχές (FSPCA).

Γιατί να επιλέξετε τη BQC

Η BQC είναι Διαπιστευμένος Ελληνικός Φορέας Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης που ειδικεύεται στην Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης και Προϊόντων/Υπηρεσιών σύμφωνα µε Διεθνή Πρότυπα και στη Διεξαγωγή Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Η τεχνογνωσία, η εμπειρία, η εγκυρότητα και η παγκόσμια αναγνωρισιμότητά της, έχουν παγιώσει τη διεθνή της παρουσία.

H BQC, πρωτοπόρος στην πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, είναι ο πρώτος φορέας πιστοποίησης στην Ελλάδα με την τεχνογνωσία και τους πόρους να σας καθοδηγήσει στην πιστοποίηση σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του FSMA (Food Safety Modernization Act) των Η.Π.Α. Η παγκόσμια παρουσία των στελεχών της BQC στη διεθνή αγορά και σε διεθνείς επιτροπές ανάπτυξης προτύπων συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, καθιστούν την BQC τον κατάλληλο συνεργάτη κάθε επιχείρησης που δραστηριοποιείται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στις Η.Π.Α. και που χρειάζεται να εφαρμόσει τον FSMA.

Συμπληρώστε την αίτηση Πιστοποίησης.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Πληκτρολογήστε το όνομα σας:!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Πληκτρολογήστε το θέμα!
Πληκτρολογήστε το μήνυμα σας!