Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον Covid-19 για τα τουριστικά καταλύματα

Μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον Covid-19 για τα τουριστικά καταλύματα

Σε ποιους απευθύνεται
 • Ξενοδοχειακά καταλύματα
 • Τουριστικά γραφεία
 • Οδικές μεταφορές
 • Τουριστικά λεωφορεία

Πληροφορίες

Διάρκεια Προγράμματος: 2 ημέρες

Η BQC στηρίζοντας τις τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας και κατανοώντας την ανάγκη τους να εξασφαλίσουν το μέγιστο βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που καλούνται να εφαρμόσουν, διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid-19 με θέμα: Μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον Covid-19 για τα τουριστικά καταλύματα καλύπτοντας έτσι την απαίτηση αποτύπωσης ότι το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο στην τήρηση του πρωτοκόλλου ή των επιμέρους πρωτοκόλλων ανά τμήμα του καταλύματος.

Στο παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται συμβουλευτική από τον κ. Κωνσταντίνο Ντελέζο, καθηγητή Υγιεινολόγο Λέκτορα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με τεράστια εμπειρία στον χώρο, μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Υγιεινή και Ασφάλεια Εργασίας, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής των ΕOΠΠΕΠ, ΕΦΕΤ, ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ, συνεργάτης σε θέματα εκπαίδευσης των ΕΒΕΑ, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, ΕΣΕΕ & ΓΣΕΒΕΕ και Σύμβουλος Υγιεινής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Για να ενημερωθείτε για το κόστος των προγραμμάτων επικοινωνήστε μαζί μας. Η BQC προσαρμόζει την τιμολογιακή της πολιτική για ανέργους και φοιτητές. Κάθε 2η συμμετοχή από την ίδια εταιρεία θα έχει έκπτωση 10%.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της BQC μπορούν να επιδοτηθούν μέσω του ΟΑΕΔ (ΛΑΕΚ 0,24%). Ο ΟΑΕΔ παρέχει στις εταιρείες τη δυνατότητα εκπαίδευσης του προσωπικού τους, εκμεταλλευόμενες το 0,24% από τις εργοδοτικές εισφορές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του ΟΑΕΔ.

Η υποβολή αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% μπορεί να γίνει το αργότερο 10 εργάσιμες πριν την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 • Τις πηγές και τους τρόπους μετάδοσης του ιού
 • Διαδικασίες ενημέρωσης των αρμοδίων του ξενοδοχείου και των ίδιων των πελατών
 • Συμπεριφορά και ενέργειες σε περίπτωση ασθένειας από το προσωπικό
 • Μεθόδους και πρακτικές καθαρισμών και απολύμανσης των εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα και την πιθανότητα μετάδοσης της ασθένειας
 • Μεθόδους και επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών
 • Τήρηση των βασικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού αναφορικά με επιμελή και τακτικό πλύσιμο χεριών, αποφυγή χειραψιών, τήρηση αποστάσεων, αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, μύτη και στόμα και υγιεινή της αναπνοής 
 • Διατήρηση αρχείων εκπαίδευσης και τεκμηρίωσης της πρόσληψης για κάθε εργαζόμενο
 • Ενημέρωση επί των ευθυνών των αρμοδίων του ξενοδοχείου σε περίπτωση κρούσματος είτε στο προσωπικό είτε στους πελάτες.

Οι μέθοδοι διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτική εξάσκηση και ομαδική συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες καλούνται να διεκπεραιώσουν ομαδικές και ατομικές ασκήσεις και εργασίες, καθώς και Role playing exercises, που στόχο έχουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους (διαχείριση χρόνου, ομαδικό πνεύμα, συνεργασία).

Στο τέλος, ένα τεστ αξιολόγησης και ένα ερωτηματολόγιο ικανοποίησης διανέμονται στους συμμετέχοντες με σκοπό την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκπαίδευσής τους και της επίτευξης των σκοπών της.

Τίτλος Εκπαιδευτικού Προγράμματος Τρόπος Διεξαγωγής Κόστος Ημερομηνία Γλώσσα
Μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον Covid-19 για τα τουριστικά καταλύματα Webinar On-Line Κατόπιν αιτήματος - Ελληνικά
Γιατί να επιλέξετε την BQC

Για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων επιλέγονται εισηγητές καταξιωμένοι, με μεγάλη γνώση και εμπειρία στο χώρο των Συστημάτων Διαχείρισης και, κατ’ επέκταση, των προτύπων.

Η BQC, αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της Κατάρτισης, έχει δημιουργήσει ένα ευρύτατο δίκτυο εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτών σε όλον τον κόσμο, το οποίο χρησιμοποιεί για να προσφέρει γνώσεις και εμπειρία υψηλού επιπέδου στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει η BQC είναι πιστοποιημένα από το Διαπιστευμένο φορέα Πιστοποίησης Προσωπικού STAREGISTER, μέλος του IPC, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα έκδοσης διαπιστευμένων πιστοποιητικών σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 17024:2012 σε όσους συμμετέχουν με επιτυχία στα προγράμματα και παράλληλα, διεθνή πιστοποίηση και αναγνωρισιμότητα.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Πληκτρολογήστε το όνομα σας:!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Πληκτρολογήστε το θέμα!
Πληκτρολογήστε το μήνυμα σας!