Πιστοποίηση ISO 26000

ISO 26000:2010 - Σύστημα Διαχείρισης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Σε ποιους απευθύνεται

Οι οδηγίες που ορίζονται στο πρότυπο ISO 26000:2010 είναι γενικές και προορίζονται για εφαρμογή σε όλους τους οργανισμούς, ανεξάρτητα από τον τύπο, το μέγεθος ή τη φύση τους.

Τι είναι το ISO 26000

Το ISO 26000:2010 αποτελεί ένα σύνολο οδηγιών και παρέχει καθοδήγηση στη βέλτιστη διαχείριση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Το πρότυπο αυτό εστιάζει σε επτά κεντρικούς πυλώνες θεματολογίας της κοινωνικής ευθύνης: τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις εργασιακές πρακτικές, το περιβάλλον, τις πρακτικές δίκαιης λειτουργίας, τα ζητήματα καταναλωτών, την συμμετοχή και την ανάπτυξη κοινοτήτων.

Δεν πιστοποιείται ως πρότυπο, αντ’ αυτού εκδίδεται βεβαίωση συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις, και βασικός σκοπός του είναι να βοηθήσει την επιχείρηση να σχεδιάσει και να εφαρμόσει τις βέλτιστες πρακτικές για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Τι είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (EKE)

Η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) είναι σχετικά καινούργια στον κλάδο των επιχειρήσεων και έτσι εξελίσσεται και επαναπροσδιορίζεται συνεχώς.

Ως Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ορίζεται, σύμφωνα με το World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), “η διαρκής δέσμευση των επιχειρήσεων για συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη με παράλληλη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους, καθώς επίσης των κοινοτήτων και της κοινωνίας γενικότερα”.

Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να πιστοποιηθεί με βάση το Πρότυπο ISO 26000 έρχεται σε επαφή με την BQC, και αφού ενημερωθεί από κάποιον υπεύθυνο, συμπληρώνει και αποστέλλει την αίτηση πιστοποίησης με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 2112213726.

Η BQC είναι Διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και τα Πιστοποιητικά που εκδίδει είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Η BQC συνεργάζεται με πιστοποιημένους επιθεωρητές και εμπειρογνώμονες διασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη γνώση και εμπειρία σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Οι επιθεωρητές της BQC αντιμετωπίζουν κάθε πελάτη σαν επιχειρηματικό συνεργάτη ώστε να επιτυγχάνονται επιθεωρήσεις με μεγάλη εξειδίκευση, αναλυτικά αποτελέσματα και Υψηλή προστιθέμενη Αξία για κάθε επιχείρηση.

 

Τα οφέλη που προσφέρει

Αποτελεί εργαλείο που συμβάλλει στην βέλτιστη συνολική οργάνωση της Στρατηγικής της Βιωσιμότητας του οργανισμού.

Βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του οργανισμού στην σχέση του με τους πελάτες κατανοώντας και ικανοποιώντας με υπευθυνότητα τις ανάγκες τους.

Βελτιώνει τις σχέσεις και την απόδοση των εργαζομένων μέσω της ειλικρινούς επικοινωνίας και δίκαιης μεταχείρισης σχετικά με εργασιακά θέματα όπως της υγιεινής και της ασφάλειας.

Αυξάνει την αξιοπιστία της επιχείρησης σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο ακολουθώντας πολιτικές φιλικές προς τον περιβάλλοντα χώρο.

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί ISO
ISO 9001 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Πιστοποίηση

ISO 9001:2015

Σύστημα

Διαχείρισης Ποιότητας

Το ISO 9001 είναι από τα πλέον διαδεδομένα Διεθνή πρότυπα ποιότητας.

Περισσότερα για τo ISO 14001

Πιστοποίηση

ISO 14001:2015

Σύστημα

Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Το ISO 14001 είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Περισσότερα για το ISO 45001

Πιστοποίηση

ISO 45001:18

Σύστημα Διαχείρισης

της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

Το ISO 45001:2018 είναι το νέο διεθνές πρότυπο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Πληκτρολογήστε το όνομα σας:!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Πληκτρολογήστε το θέμα!
Πληκτρολογήστε το μήνυμα σας!