Πιστοποίηση ISO 9001:2015

ISO 9001:2015 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Σε ποιους απευθύνεται
  • Το ISO 9001 απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, ανεξάρτητα από τον τύπο τους, το μέγεθός τους και τη δραστηριότητα ή τα προϊόντα/υπηρεσίες που παρέχουν.
  • Το πρότυπο ISO 9001 καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις με τις οποίες πρέπει να λειτουργεί μία επιχείρηση ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες της.
  • Στηρίζεται σε 7 αρχές διαχείρισης ποιότητας που είναι: η Εστίαση στον πελάτη, οι υποχρεώσεις της Διοίκησης, η Συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού, η Διεργασιακή προσέγγιση της λειτουργίας της επιχείρησης, η συνεχής βελτίωση, η Τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και οι σχέσεις αλληλοωφέλειας με τους προμηθευτές.

Τι είναι το ISO 9001

Το ISO 9001 είναι από τα πλέον διαδεδομένα Διεθνή πρότυπα ποιότητας. Το πρότυπο ISO 9001 καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις με τις οποίες πρέπει να λειτουργεί μία επιχείρηση ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες της.

Στηρίζεται σε 7 αρχές διαχείρισης ποιότητας που είναι: η Εστίαση στον πελάτη, οι υποχρεώσεις της Διοίκησης, η Συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού, η Διεργασιακή προσέγγιση της λειτουργίας της επιχείρησης, η συνεχής βελτίωση, η Τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων και οι σχέσεις αλληλόωφέλειας με τους προμηθευτές.

Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να πιστοποιηθεί με βάση το Πρότυπο Πιστοποίησης ISO 9001 έρχεται σε επαφή με την BQC, και αφού ενημερωθεί από κάποιον υπεύθυνο, συμπληρώνει και αποστέλλει την αίτηση πιστοποίησης με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 2112213726

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ορίζεται η ομάδα επιθεώρησης που θα πραγματοποιήσει την επιθεώρηση, η οποία γίνεται σε 2 στάδια που περιλαμβάνουν επιτόπια επίσκεψη. Κατόπιν επιτυχούς επιθεώρησης εκδίδεται πιστοποιητικό συμμόρφωσης το οποίο έχει τριετή διάρκεια και υποστηρίζεται με δύο ετήσιες επιθεωρήσεις επιτήρησης.Μετά το πέρας των τριών ετών το Πιστοποιητικό επανεκδίδεται κατόπιν επιθεώρησης επαναπιστοποίησης.

Η BQC είναι Διαπιστευμένη από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και τα Πιστοποιητικά που εκδίδει είναι διεθνώς αναγνωρισμένα. Η BQC συνεργάζεται με πιστοποιημένους επιθεωρητές και εμπειρογνώμονες διασφαλίζοντας έτσι την απαραίτητη γνώση και εμπειρία σε οποιοδήποτε αντικείμενο. Οι επιθεωρητές της BQC αντιμετωπίζουν κάθε πελάτη σαν επιχειρηματικό συνεργάτη ώστε να επιτυγχάνονται επιθεωρήσεις με μεγάλη εξειδίκευση, αναλυτικά αποτελέσματα και Υψηλή προστιθέμενη Αξία για κάθε επιχείρηση.

 

Τα οφέλη που προσφέρει

Βασικός στόχος του ISO 9001 είναι η βελτίωση της συνολικής απόδοσης της επιχείρησης και η δημιουργία δυνατής βάσης για πρωτοβουλίες αειφόρου ανάπτυξης.

Με την εφαρμογή του ISO 9001 αξιολογείται το συνολικό πλαίσιο λειτουργίας της επιχείρησης με τελικό στόχο την εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των πελατών..

Αυξάνεται η παραγωγικότητα και αποδοτικότητα της επιχείρησης εντός των αντίστοιχων νομοθετικών και κανονιστικών πλαισίων και αναγνωρίζονται κίνδυνοι και ευκαιρίες βελτίωσης.

Το ISO 9001 αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις προϋπόθεση για τη συμμετοχή μιας επιχείρησης σε δημόσιους διαγωνισμούς, τη συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις και την εξαγωγή προϊόντων.

Αλλαγή έκδοσης Προτύπου

Οι επιθεωρήσεις με βάση την προηγούμενη έκδοση του προτύπου έπαψαν να διενεργούνται από 15/3/2018.

Ομοίως, τα πιστοποιητικά που εκδόθηκαν με βάση την παλιά έκδοση του προτύπου ISO 9001:2008 παύουν να ισχύουν από τις 15/9/2018. Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τις αλλαγές που απαιτούνται για να ανανεώσετε το πιστοποιητικό σας με βάση τη νέα έκδοση του προτύπου.

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί ISO
Πιστοποίηση ISO 14001
ISO 14001 Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Το ISO 14001 είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Πιστοποίηση ISO 14001
Πιστοποίηση ISO 45001
ISO 45001 Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

Το πρότυπο ISO 45001:2018 είναι το νέο διεθνές πρότυπο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Πιστοποίηση ISO 45001

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Πληκτρολογήστε το όνομα σας:!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Πληκτρολογήστε το θέμα!
Πληκτρολογήστε το μήνυμα σας!