Πιστοποίηση Σήμα «Ελληνικό Πρωινό»

Σήμα «Ελληνικό Πρωινό»

Σε ποιους απευθύνεται
  • Το Σήμα «Ελληνικό Πρωινό» απευθύνεται σε ελληνικά Τουριστικά Καταλύματα: Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια-Διαμερίσματα και Camping.

Τι είναι το Σήμα «Ελληνικό Πρωινό»

Το “Eλληνικό Πρωινό” είναι μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) με σκοπό τη διάδοση των ελληνικών ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων, την ενίσχυση των τοπικών παραγωγών, τη διάδοση της τοπικής ελληνικής κουζίνας και γαστρονομίας.

Το εδεσματολόγιο για το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελείται από ελληνικά προϊόντα που έχουν ως βάση τη Μεσογειακή διατροφή, όπως ο άρτος, τα παξιμάδια, το ελαιόλαδο, οι ελιές, το γιαούρτι, το μέλι, τα τυροκομικά, τα αλλαντικά, τα φρέσκα λαχανικά, τα όσπρια, οι πίτες, τα γλυκά, τα φρέσκα φρούτα αλλά και τα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιφέρειας.

H BQC είναι από τους πρώτους Φορείς στην Ελλάδα που εξουσιοδοτήθηκαν από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας για τη διενέργεια ελέγχων για τη χορήγηση και διατήρηση του σήματος "Ελληνικό Πρωινό" και είναι εγγεγραμμένος Φορέας Ελέγχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του σήματος "Ελληνικό Πρωινό" του Ξ.Ε.Ε.

Για την έκδοση του Σήματος «Ελληνικό Πρωινό» η επιχείρηση εγγράφεται στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του Ξ.Ε.Ε, συμπληρώνει την ηλεκτρονική φόρμα και επιλέγει τον Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης BQC που διενεργεί τον επιτόπιο έλεγχο της επιχείρησης. Η BQC  συντάσσει Έκθεση Ελέγχου, στην οποία καταγράφονται τα υποχρεωτικά κριτήρια για τη χορήγηση του Σήματος και, εφόσον διαπιστωθεί η πλήρης τήρηση των Προϋποθέσεων του σήματος «Ελληνικό Πρωινό», εκδίδει Βεβαίωση Συνδρομής των Προϋποθέσεων για το Κατάλυμα. Το Ξ.Ε.Ε. τέλος, εκδίδει τη Βεβαίωση Σήματος «Ελληνικό Πρωινό».

Η χορήγηση του Σήματος Ελληνικό Πρωινό έχει διετή διάρκεια.

Η επιχείρηση που ενδιαφέρεται να πιστοποιηθεί με βάση το Σήμα «Ελληνικό Πρωινό»,συμπληρώνει και αποστέλλει την αίτηση πιστοποίησης με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με fax στο 2112213726.

H BQC είναι εξουσιοδιοτημένος φορέας από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας για τη διενέργεια ελέγχων για τη χορήγηση και διατήρηση του Σήματος "Ελληνικό Πρωινό" και είναι εγγεγραμμένος Φορέας Ελέγχου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του σήματος "Ελληνικό Πρωινό" του Ξ.Ε.Ε.

Η BQC έχει δημιουργήσει ένα πανελλαδικό δίκτυο έμπειρων επιθεωρητών που καλύπτει όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

 

Τα οφέλη που προσφέρει

Ενισχύει την ταυτότητα του ξενοδοχειακού προϊόντος.

Ενισχύει την ταυτότητα του τόπου και μιας ξεχωριστής εμπειρίας φιλοξενίας.

Έλκει το τουριστικό κοινό που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την τοπική γαστρονομία και πολιτισμό της κάθε περιοχής.

Δημιουργεί αίσθημα εμπιστοσύνης στους φιλοξενούμενους, αφού προϋποθέτει την συμμόρφωση των βασικών κανόνων υγιεινής όπως προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία και από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο.

Χρήσιμη Πληροφορία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πιστοποίηση για την παροχή «Ελληνικού Πρωινού» από το Ξ.Ε.Ε. αποτελεί βαθμολογούμενο προαιρετικό κριτήριο (250 μόρια για τα Ξενοδοχεία -κριτήριο 10.5- και τα Ε.Ε.Δ.Δ. -κριτήριο 47) για τη διαδικασία κατάταξης των Τουριστικών Καταλυμάτων σε Αστέρια και Κλειδιά και μπορεί να γίνει και παράλληλα με αυτήν.

Προτεινόμενοι Συνδυασμοί ISO
ISO 9001 Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας

Πιστοποίηση

ISO 9001:2015

Σύστημα

Διαχείρισης Ποιότητας

Το ISO 9001 είναι από τα πλέον διαδεδομένα Διεθνή πρότυπα ποιότητας.

Περισσότερα για τo ISO 14001

Πιστοποίηση

ISO 14001:2015

Σύστημα

Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Το ISO 14001 είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο πρότυπο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Περισσότερα για το ISO 45001

Πιστοποίηση

ISO 45001:18

Σύστημα Διαχείρισης

της Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

Το ISO 45001:2018 είναι το νέο διεθνές πρότυπο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
Πληκτρολογήστε το όνομα σας:!
Παρακαλώ γράψτε το email!
Πληκτρολογήστε το θέμα!
Πληκτρολογήστε το μήνυμα σας!